Alt hvad der involverer ordet pizza er et hit hos mine unger. Pizzasneglene her er et hit hos mig, fordi de er lette at lave, perfekte til madpakken og som eftermiddagssnack når ungerne kommer sultne hjem fra børnehave.
Den opmærksomme læser vil se, at det er min opskrift på pitabrød der går igen her 😉
Du skal bruge:
Snegle
- 50 g solsikkekerner
- 50 g græskarkerner
- 100 g mandler
- 30 g loppefrøskaller
- 2 tsk havsalt
- 4 dl vand
- 40 g økologisk smør
Fyld
- 150 g Manchego (spansk fåreost, jeg køber den i Netto)
- 200 g tomatpuré fra Urtekram (Denne er bare super god og har den helt rigtige tomatsmag og konsistens og er uden sukker)
Sådan gør du:
Blend mandler og kerner til mel, brug evt. en kaffekværn. Bland melet med loppefrøskaller og salt. Bring smør og vand i kog i en gryde. Når smørret er helt smeltet, tages gryden af varmen og melet tilsættes. Rør kraftig med en grydeske, til dejen er ensartet. Lad dejen stå 5-10 min. mens du river Manchegoosten på et rivejern.
Rul dejen ud, evt. mellem to stykker bagepapir, så det passer med et stykke bagepapir. Skær dejen til, så den kommer til at være firkantet. Smør tomatpuré på med en dejskraber og drys med revet ost. Nu skal dejen rulles sammen til en pølse. Start med at bruge bagepapiret som hjælp, ved at folde et stykke bagepapir ovenpå dejen (se billede). Sørg for at tryk dejen let sammen hver gang du har trillet en omgang. Når først dejen er blevet til en pølse, kan den rulles færdig med hænderne. Til sidst pakker jeg rullen ind i bagepapir og triller den nogle gange, så den trykkes godt sammen.
Kom bagepapir på en bageplade. Brug en skarp kniv til at skære ca. 16 snegle og sæt dem på bagepapiret. Pensles med æg eller vand og bages 30-35 min. ved 175 grader varmluft til sneglene er gyldenbrune. De kan godt være lidt bløde lige efter de er bagte, men det ændres når de afkøles. Opbevares bedst i papirspose.
TIP: Jeg kommer gerne små kyllingestykker, hakket oksefars eller andet kød i når jeg bager dem, for at få mere protein i og for at de mætter mere.
BONUSINFO: Behøver jeg næsten skrive, at du også kan bruge dejen som pizzabund? Så ruller du blot dejen ud, forbager i ca. 20 min. ved 175 grader varmluft og kommer dit foretrukne fyld på og bager færdig.
Tak for en supergod opskrift. Osten køber vi også i Netto. En god måde at få ost på, som ikke er ko 🙂
Den opskrift vil jeg prøve – dog med olie i stedet for smør 🙂
Dejligt Monica. Jeg håber, at du har lyst til at dele resultatet af dine snegle med olie og hvilken olie du bruger.
Kærligst
Jeanette
Hejsa, De ser super lækre ud kan man mon erstatte mandlerne med noget andet ?- min søn har allergi for nødder.
Kære Penny
Mandel er en stenfrugt og tilhører prunuslægten ligesom bl.a. blommer, abrikoser, fersken og kirsebær. Mange tror fejlagtigt at det er en nød. Så medmindre du ved at din søn specifikt er allergisk overfor mandler, så vil jeg mene han kan tåle dem. Jeg har en bekendt der også har nøddeallergi, men ingen problemer med mandler.
Hvis du ønsker det, kan du erstatte mandlerne med solsikke- og græskarkerner som du blender til mel.
Kærligst
Jeanette
Jeg kender faktisk nogle stykker, der har nøddeallergi og også reagerer på mandler, men ingen af dem reagerer på økologiske mandler, så det er også et bud (og tankevækkende)..
Interessant! Tak for tippet Mathilde.
Kærligst
Jeanette
Uhm, hvor er de gode! Tak for en god opskrift:-) jeg har lige to spørgsmål: kan de fryses? Og kan de (gen)opvarmes?
De ser bare lækre ud! 🙂
Smager fåreost meget forskelligt fra komælks-ost)
Kærlig hilsen Sophie
Kære Sophie
Tak, da de er lækre og lette at lave.
Manchego som jeg bruger her er min og ungernes favorit ost. Den smager super godt og ikke meget anderledes en komælks-ost, som fx gedeost gør.
Kærligst
Jeanette
Kære jeanette. De smager skønt!! Kan de fryses?
Kærlig hilsen
Tea
Kære Tea
Dejligt du kan lide dem. Ja de kan godt fryses.
Kærligst
Jeanette
Hej
Jeg brugte hasselnødder i stedet for græskarkerne da jeg ikke lige havde nogen, men jeg måtte bruge meget mere mandel og solsikkemel end der står i opskriften også kom jeg skinke i, men min dej gik fuldstændig i stykker, så nu kan jeg ikke skære dem ud, men er ved at bage hele rullen for eller går dejen fra hinanden???? Hvad har jeg gjort forkert?
Hilsen Louise
P.s så bruger jeg hørfrø i stedet for loppefrøskaller
Hej Louise
Du skal bruge loppefrøskaller, de binder dejen sammen og suger væske.
Kærligst
Jeanette