Alt hvad der involverer ordet pizza er et hit hos mine unger. Pizzasneglene her er et hit hos mig, fordi de er lette at lave, perfekte til madpakken og som eftermiddagssnack når ungerne kommer sultne hjem fra børnehave.

Pizzasnegle

Den opmærksomme læser vil se, at det er min opskrift på pitabrød der går igen her 😉

Du skal bruge:

Snegle

  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner
  • 100 g mandler
  • 30 g loppefrøskaller
  • 2 tsk havsalt
  • 4 dl vand
  • 40 g økologisk smør

Fyld

  • 150 g Manchego (spansk fåreost, jeg køber den i Netto)
  • 200 g tomatpuré fra Urtekram (Denne er bare super god og har den helt rigtige tomatsmag og konsistens og er uden sukker)

Sådan gør du:

Blend mandler og kerner til mel, brug evt. en kaffekværn. Bland melet med loppefrøskaller og salt. Bring smør og vand i kog i en gryde. Når smørret er helt smeltet, tages gryden af varmen og melet tilsættes. Rør kraftig med en grydeske, til dejen er ensartet. Lad dejen stå 5-10 min. mens du river Manchegoosten på et rivejern.

Rul dejen ud, evt. mellem to stykker bagepapir, så det passer med et stykke bagepapir. Skær dejen til, så den kommer til at være firkantet. Smør tomatpuré på med en dejskraber og drys med revet ost. Nu skal dejen rulles sammen til en pølse. Start med at bruge bagepapiret som hjælp, ved at folde et stykke bagepapir ovenpå dejen (se billede). Sørg for at tryk dejen let sammen hver gang du har trillet en omgang. Når først dejen er blevet til en pølse, kan den rulles færdig med hænderne. Til sidst pakker jeg rullen ind i bagepapir og triller den nogle gange, så den trykkes godt sammen.

Pizzasnegle rulles

Kom bagepapir på en bageplade. Brug en skarp kniv til at skære ca. 16 snegle og sæt dem på bagepapiret. Pensles med æg eller vand og bages 30-35 min. ved 175 grader varmluft til sneglene er gyldenbrune. De kan godt være lidt bløde lige efter de er bagte, men det ændres når de afkøles. Opbevares bedst i papirspose.

Nybagte pizzasnegle

TIP: Jeg kommer gerne små kyllingestykker, hakket oksefars eller andet kød i når jeg bager dem, for at få mere protein i og for at de mætter mere.

BONUSINFO: Behøver jeg næsten skrive, at du også kan bruge dejen som pizzabund? Så ruller du blot dejen ud, forbager i ca. 20 min. ved 175 grader varmluft og kommer dit foretrukne fyld på og bager færdig.

20 Comments on Pizzasnegle

  1. Hejsa, De ser super lækre ud kan man mon erstatte mandlerne med noget andet ?- min søn har allergi for nødder.

    • Kære Penny

      Mandel er en stenfrugt og tilhører prunuslægten ligesom bl.a. blommer, abrikoser, fersken og kirsebær. Mange tror fejlagtigt at det er en nød. Så medmindre du ved at din søn specifikt er allergisk overfor mandler, så vil jeg mene han kan tåle dem. Jeg har en bekendt der også har nøddeallergi, men ingen problemer med mandler.

      Hvis du ønsker det, kan du erstatte mandlerne med solsikke- og græskarkerner som du blender til mel.

      Kærligst
      Jeanette

  2. Jeg kender faktisk nogle stykker, der har nøddeallergi og også reagerer på mandler, men ingen af dem reagerer på økologiske mandler, så det er også et bud (og tankevækkende)..

  3. Uhm, hvor er de gode! Tak for en god opskrift:-) jeg har lige to spørgsmål: kan de fryses? Og kan de (gen)opvarmes?

  4. Hej
    Jeg brugte hasselnødder i stedet for græskarkerne da jeg ikke lige havde nogen, men jeg måtte bruge meget mere mandel og solsikkemel end der står i opskriften også kom jeg skinke i, men min dej gik fuldstændig i stykker, så nu kan jeg ikke skære dem ud, men er ved at bage hele rullen for eller går dejen fra hinanden???? Hvad har jeg gjort forkert?

    Hilsen Louise

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.