Pitabrød uden korn

Det med brød uden mel er virkelig en udfordring. Derfor er jeg også mega stolt over disse pitabrød, som er helt uden korn, rimelig lette at lave og de smager godt. Det er ret sjovt at tænke sig, at opskriften oprindeligt er inspireret af de traditionelle vandbakkelser, som jeg så i første omgang lavede til fastelavnsboller og nu er så er videreudviklet til pitabrød.

Du skal bruge:

  • 25 g solsikkekerner
  • 25 g græskarkerner
  • 50 g mandler
  • 15 g loppefrøskaller
  • 1 tsk havsalt
  • 2 dl vand
  • 25 g økologisk smør

Gør sådan her:

Blend mandler og kerner til mel, brug evt. en kaffekværn. Bland melet med loppefrøskaller og salt. Bring smør og vand i kog i en gryde. Når smørret er helt smeltet, tages gryden af varmen og melet tilsættes. Rør kraftig med en grydeske, til dejen er ensartet. Lad dejen stå 5-10 min.

Form fire pitabrød på en bageplade med bagepapir og bag i ca. 20-25 min ved 175 grader varmluft. Når de er bagte kan de stadig godt føles lidt fugtige, men det ændres når de afkøles.

Når de er afkølede, kan de skæres op og serveres med det fyld du ønsker. Kan lunes eller ristes før servering hvis du ønsker.

Denne opskrift har vundet en tredje plads i Mad for livets opskriftskonkurrence. Du kan læse mere her. Opskriften er bare en vinder, da den også kan bruges til pizzabund, snobrød mm. Kommer senere her på bloggen.

9 Comments on Pitabrød uden korn

  1. Pingback: Shawarma | Maleo

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.