Denne opskrift på bananmuffins er helt ny. Jeg bagte dem for første gang i går og ventede spændt på at ungerne skulle komme hjem fra børnehave. De er nemlig min ultimative kvalitetskontrol. Hvis de kan lide dem, så bliver de en succes. Jeg havde bagt 6, havde selv prøvesmagt 1. De 5 andre forsvandt som dug for solen – ungerne var vilde med dem. Har bagt endnu en portion i dag, så jeg kunne tage billeder.

Mine bananmuffins er selvfølgeligt naturligt søde, glutenfri, kornfri og mælkefri.

Opskriften her er helt plain, men de ville også kunne bages med fx kakaonibs eller hele pistatienødder i.

Bananmuffins

Du skal bruge:

Gør sådan her:

Kokosolie smeltes over lav varme. Tages af varmen når den er smeltet.

Bananerne moses og blandes med citronsaft.

De to slags mandelmel, salt og natron blandes sammen i en skål.

Æggene piskes luftige sammen med vaniljepulveret. Pisk herefter dadelpure i.Vend skiftevis melblandingen og kokoslien i æggeskummet. Når du har en jævn dej, vendes bananmosen i.

Dejen fordeles i 12 muffinsforme. Vær opmærksom på at de hæver op. Mine forme var lidt over halvt fyldte inden de kom i ovnen.

Bages ved 160 grader i ca. 30 min. De er færdige når de er gyldenbrune og faste, men stadig lidt bløde i midten. Hold øje med dem undervejs, min ovn er lidt sløv i det, så måske de ikke skal bage helt så lang tid i din ovn.

Opbevares bedst i lufttætbeholder, gerne med bagepapir i bunden. Kan også fryses.

Bananmuffins

Siden indeholder affiliate links.

2 Comments on Bananmuffins

  1. Hej.

    Jeg er virkelig inspireret af denne hjemmeside – har lige fået linket fra en veninde for 5 dage siden og har ikke lavet andet end at bage og finde dejlige opskrifter her inde…

    Jeg er lige i gang med at bare disse lækre bananmuffins . Der står ikke lige i opskriften, hvor dadelpure’en skal tilsættes – så jeg har blandt den i bananerne…

    Men bare lige for en anden gangs skyld, så vil jeg da gerne høre fra dig, hvordan og hvorledes med dadelpure’en?

    kh. Helene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.