Mad i Harmoni

- naturlig mad der gør krop, sind og sjæl glad

Vi bruger cookies på dette website for at analysere trafik, huske dine præferencer og gøre din oplevelse så god som muligt. Læs mere
  • GRATIS OPSKRIFTER
  • BESTIL KAGER
  • KOGEBØGER
  • BLOG
  • OM MAD I HARMONI
  • KONTAKT

Dadelpuré – et naturligt sødemiddel

Dadelpuré er simpelt at lave og et super godt naturligt sødemiddel som har mange forskellige anvendelses muligheder. Jeg bruger det til “let” bagværk, som fx. lagkagebunde og marengs, i mine Snickers hjerter, i varm chokolade med 100% chokolade samt meget mere.

Dadelpuré

Du skal bruge:

  • 180 g iranske dadler (dem i papæsker, de har dem i de fleste supermarkeder)
  • 2 dl kogende vand

Gør sådan her:

Fjern stenene fra dadlerne. Hæld det kogende vand over. Lad det trække 5 min. før du blender til puré. Du kan også bruge tørrede dadler, så skal de blot trække natten over til de er bløde.

Opbevares i et tætsluttende glas i køleskabet. Husk altid at bruge en ren ske, når du tager fra glasset. Kan også fryses.

Relateret

Comments

  1. Gitte says

    4. februar 2014 at 12:52

    Har forsøgt at lave din dadelpure, men den er blevet helt tynd i forhold til på billedet. Er det en fejl i opskriften at der skal 3 dl vand i, tænker at 3 spsk havde været mere passende.
    Mvh Gitte

    Svar
    • Jeanette says

      4. februar 2014 at 14:50

      Kære Gitte

      Den er god nok, jeg har brugt 3 dl. vand til dadelpuréen på billedet. Den har dog stået i køleskabet inden jeg tog billedet og det stiver og tykner den lidt. Vægten på dadlerne er efter du har fjernet sten.

      Siden jeg lavede opskriften, har jeg dog haft gode erfaringer med kun at bruge 2 dl. vand. Så det har jeg nu korrigeret i opskriften.

      Kærligst
      Jeanette

      Svar
  2. Mette says

    4. marts 2014 at 10:20

    Hej Jeanette,
    Hvor længe kan det holde sig i køleskabet?
    Mvh
    Mette

    Svar
    • Jeanette says

      4. marts 2014 at 21:39

      Kære Mette

      Det kan holde sig flere uger. Bare husk altid at bruge en ren ske når du tager fra glasset og sørg for det er tætsluttende.

      Kærligst
      Jeanette

      Svar

Trackbacks

  1. Snickers hjerter – ingen sukker, masser af nydelse siger:
    21. september 2013 kl. 14:25

    […] 20 g dadelpuré […]

    Svar
  2. Lynhurtige chokoladelækkerier | MAD I HARMONI siger:
    15. november 2013 kl. 14:06

    […] 15 g dadelpuré […]

    Svar
  3. Harmoniske Fastelavnsboller - MAD I HARMONI siger:
    26. februar 2014 kl. 20:44

    […] 15 g dadelpuré […]

    Svar
  4. Pandekager - MAD I HARMONI siger:
    4. marts 2014 kl. 9:07

    […] 1 spsk dadelpuré […]

    Svar
  5. Croissanter, korn- og glutenfri - MAD I HARMONI siger:
    15. marts 2014 kl. 6:42

    […] 50 g dadelpure […]

    Svar
  6. Påskeæg uden sukker - MAD I HARMONI siger:
    12. april 2014 kl. 10:44

    […] 30 g dadelpuré […]

    Svar
  7. Bananmuffins - MAD I HARMONI siger:
    16. januar 2015 kl. 16:16

    […] 75 g hjemmelavet dadelpure […]

    Svar
  8. Hindbærsnitter uden gluten - Magasinet Fundament siger:
    18. september 2018 kl. 7:32

    […] 50 g daddelpuré […]

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest

Leder du efter noget?

Opskrifter efter kategori

  • Aftensmad (10)
  • Anmeldelser (1)
  • Boost Immunforsvar (1)
  • Børnenes Favoritter (17)
  • Brød (13)
  • Den Søde Tand (32)
  • Drikke, Juice og Smoothies (9)
  • Forretter og Snacks (9)
  • Fødselsdag (2)
  • Frokost (13)
  • Hjemmelavet Kropspleje (1)
  • Is (7)
  • Juicefaste (14)
  • Jul (6)
  • Kager, Is og Desserter (29)
  • Konkurrencer og Give-Away (6)
  • Kost (3)
  • Køkkenudstyr (1)
  • Madpakken (11)
  • Morgenmad (2)
  • Salat (2)
  • Sauce, Dip, Marmelader og Tilbehør (10)

Om Mad i Harmoni

Fødselsdag i harmoni

Min e-kogebog ”Fødselsdag i harmoni” er mit bud på den klassiske danske fødselsdag i en sundere, allergi- og intolerancevenlig udgave. Sundhed for mig betyder bl.a. ingen sukker, … Læs mere

Følg Mad i Harmoni på Facebook

Følg Mad i Harmoni på Facebook
  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Copyright © 2019 · [Alle opskrifter, fotos og blogindlæg på dette website er originale værker skabt af Flora Cornelia, Mad i Harmoni. Simple udskiftninger eller korrektioner af en opskrift, gør den ikke til en original opskrift, så du bedes afstå fra at tilpasse opskrifter, uden at linke til den originale opskrift. Du er velkommen til at dele billeder og linke til opskrifter, men gengiver du en opskrift uden at linke til Mad i Harmoni, er det i strid med Ophavsretslovens §1 og dermed tyveri.] Siden er designet af Pure Creative Content