Dadelpuré er simpelt at lave og et super godt naturligt sødemiddel som har mange forskellige anvendelses muligheder. Jeg bruger det til “let” bagværk, som fx. lagkagebunde og marengs, i mine Snickers hjerter, i varm chokolade med 100% chokolade samt meget mere.

Dadelpuré

Du skal bruge:

 • 180 g iranske dadler (dem i papæsker, de har dem i de fleste supermarkeder)
 • 2 dl kogende vand

Gør sådan her:

Fjern stenene fra dadlerne. Hæld det kogende vand over. Lad det trække 5 min. før du blender til puré. Du kan også bruge tørrede dadler, så skal de blot trække natten over til de er bløde.

Opbevares i et tætsluttende glas i køleskabet. Husk altid at bruge en ren ske, når du tager fra glasset. Kan også fryses.

15 Comments on Dadelpuré – et naturligt sødemiddel

 1. Har forsøgt at lave din dadelpure, men den er blevet helt tynd i forhold til på billedet. Er det en fejl i opskriften at der skal 3 dl vand i, tænker at 3 spsk havde været mere passende.
  Mvh Gitte

  • Kære Gitte

   Den er god nok, jeg har brugt 3 dl. vand til dadelpuréen på billedet. Den har dog stået i køleskabet inden jeg tog billedet og det stiver og tykner den lidt. Vægten på dadlerne er efter du har fjernet sten.

   Siden jeg lavede opskriften, har jeg dog haft gode erfaringer med kun at bruge 2 dl. vand. Så det har jeg nu korrigeret i opskriften.

   Kærligst
   Jeanette

  • Kære Mette

   Det kan holde sig flere uger. Bare husk altid at bruge en ren ske når du tager fra glasset og sørg for det er tætsluttende.

   Kærligst
   Jeanette

 2. Hej.

  Jeg vil lige høre hvor meget dadelpure søder ift alm sukker, eller alm dadler?
  Hvis jeg laver det af dadelmasse, hvor meget skal jeg så bruge.
  Dadelmasse er en kompakt og “sammenklemt” masse i vaccumpose. Kan købes i asiatiske forretninger

  Venlig hilsen
  Susanne Johansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.