Det har været stille fra mig længe, men jeg har mange jern i ilden (lidt for mange) og et hemmeligt projekt, som jeg glæder mig til snart at dele med jer. Indtil da må I nyde disse sprøde glutenfri kiks. Ja, de er jo faktisk også æggefri, kornfri, mælkefri og naturligt søde og det gør dem bestemt ikke mindre lækre.

Mine unger elsker dem og det er virkeligt det ultimative kvalitetstempel.

Hvis du ligesom mig gerne vil sætte dit helt eget præg på dine kiks, kan du gøre det med disse smarte bogstaver.

Kiksene indeholder bl.a. kokosolie og er du i tvivl om hvilken kokosolie du skal vælge og om det overhovedet er sundt for dig, kan du læse meget mere her. Min favorit er denne her fra Bio Planete, fordi det er en koldpresset økologisk jomfruolie, jeg synes den har en god smag og så bruger jeg glassene bagefter til opbevaring af mel mm.

Glutenfri Kiks

Sprøde Glutenfri Kiks

Giver ca. 30 stk.

Du skal bruge:

Gør sådan her:

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Kastanjemel kan have tendens til at klumpe sammen, så du kan med fordel sigte det i. Bland citronsaft, honning og kokosolie i og rør det let sammen med melet. Saml dejen med det kogende vand.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til den er ca. 3-4 mm. tyk. Skær eller stik kiks ud i den ønskede form og læg dem på en bageplade med bagepapir. Den overskydende dej rulles ud igen og sådan forsætter du, til du ikke har mere dej.

Bages i ca. 10 min ved 175 grader varmluft til de er gyldenbrune. Hold øje med dem, bagetiden varierer ift tykkelsen på dine kiks og din ovn. De skal ikke være helt sprøde når de kommer ud, så bliver de tørre. Lad dem afkøle helt på en bagerist, så bliver de helt sprøde.

Opbevares bedst i lufttæt beholder.

Glutenfri Kiks

Siden indeholder affiliates links.

6 Comments on Glutenfri Kiks

  1. Hej
    Kan man bruge andet end kastanje mel som også vil give et ok resultat?
    Mange hilsner Heidi

    • Kære Heidi

      Ja, du kan bruge fx rismel eller kikærtemel. Fordelen ved at bruge kastanjemel er dog, at den er lidt sødlig og nøddeagtig i smagen og det passer godt til disse kiks.

      Kærligst
      Jeanette

  2. Hej Jeanette.

    Skal dejen køle af først? Min dej minder mest om grød, og kan ikke udstikkes, som den er nu… Har brugt glutenfrie havregryn i stedet for boghvedeflager… men synes ikke det burde give så stor en forskel. Har prøvet at fylde mere tørstof i, men synes stadig den er meget klistret 🙁 Håber en afkøling hjælper lidt 🙂

    • Kære Gitte

      Jeg har normalt ikke afkølet dejen først, men det ville jeg da helt klart gøre, hvis jeg ikke kunne rulle den ud. Jeg håber det lykkedes for dig.

      Kærligst
      Jeanette

  3. Har lige bagt en portion. Dog med sirup, rismel og hirseflager. Undlod citronsaft. De er blevet virkelig lækre! Tak for god inspiration 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.