Denne glutenfri brownie er faktisk også sukker- og mælkefri. Du får den i to versioner, en sødet med dadler og en sødet med Sukrin Gold. Det er første gang nogensinde jeg bager med Sukrin, da dadler indtil nu har været mit foretrukne sødemiddel. Det er de fordi dadler er en naturlig og uforarbejdet fødevare, hvorimod Sukrin jo er et kemisk fremstillet sødemiddel. Til gengæld har Sukrin store fordelle i at det ikke påvirker blodsukkeret, og har derfor stor værdi for fx mennesker med diabetes eller insulin resistens. Så i stedet for bare at dømme Sukrin ude – som jeg har gjort hidtil – havde jeg besluttet mig at teste det på egen krop.
Og jeg må sige, at Sukrin ikke har slået dadlerne ned at min førsteplads. Jeg synes Sukrin Gold søder rigtig godt, men smagen bliver kunstig/kemisk og jeg kan fornemme at det ikke opløses, men stadig knaser i kagen. Konklusionen er, at dadlerne stadig min nummer 1, men det skal da ikke holde jer tilbage der sværger til Sukrin. I får ihvertfald begge opskrifter på glutenfri brownie serveret her.
Du skal bruge:
- 200 g økologisk smør eller ghee (hvis du ønsker laktose- og kaseinfri version)
- 80 g 100% chokolade, fås fx hos Helsebixen eller Irma
- 3 æg økologisk str. M/L
- 125 g mandelmel
- 200 g iranske dadler uden sten eller 175 g Sukrin Gold
- 1 tsk vaniljepulver
- 1/2 tsk havsalt
- 25 g kakao – uden tilsat sukker
- 100 g valnødder
Gør sådan her:
Smørret/ghee smeltes i en lille gryde. Derefter smeltes chokoladen over vandbad. Valnødder hakkes groft.
Bager du med dadler, skal de blendes med æggene før de kommes i en skål sammen med mandelmel, vaniljepulver, havsalt og kakao og piskes luftigt, gerne 3-4 min.
Bager du med Sukrin Gold blandes det med æg, m,andelmel, vaniljepulver, havsalt og kakao og piskes luftigt, gerne 3-4 min.
Rør nu langsomt det smeltede smør/ghee i dejen.
Herefter vendes den smeltede chokolade forsigtigt i dejen, til den er jævnt fordelt. Til aller sidst vendes de hakkede valnødder i dejen.
Fordel dejen i en bageform på 23 x 23 cm. som er foret med bagepapir. Bages i ca. 25 min. ved 160 grader varmluft. Den må gerne være lidt svampet og det er faktisk bedst at bage en brownie, dagen før den skal spises.
Siden indeholder affiliatelinks.