Jeg har igen været en tur på øko-bloggen hos Urtekram og giver mit bud på et børnevenligt stenalderbrød.
Opskriften har været længe undervejs, fordi jeg ønskede at finde den helt rigtige konsistens og smag. Brødet minder meget om rugbrød i konsistensen og jeg er ganske tilfreds med resultatet.
Du finder opskriften her.
Hej jeanette.
Dejlige opskrifter du deler med os 🙂
Har lige bagt dit børnevenlige stenalderbrød…venter spændt på, det er kølet helt, så jeg kan smage på det:-)
Men… Mit brød er lyst…har du carob eller lign i dit? Udfra opskriften synes jeg ikke lige der ikke nogle af ingredienserne der kan give den mørke farve…
Kærlig hilsen tea
Brødet var desværre meget kompakt og lidt tørt i det. Brugte forvarmet ovn…var det en fejl? Synes ellers keg fulgte opskriften meget nøje:-)
Kære Tea
Jeg har lige skrevet et svar til dig på Urtekram bloggen, men du får det da også lige her:
Jeg har selv bagt brødet en del gange og farven har varieret fra gang til gang. Det der er med til at give den brune farve er græskarkerner, hørfrø og valnødder. I brødet på billedet har jeg brugt delikatesse græskarkerner, og de gør brødet mere brunt end alm. græskarkerner.
Som jeg har skrevet i min kommentar til Sisse, så vil bagetiden variere afhængigt at størrelsen på din rugbrødsform. Vil gætte på at det er blevet bagt for lang tid. Jeg korrigerer opskriften og angiver bagetiden sammen med størrelsen på bageformen.
Tak for din tilbagemelding – håber du er frisk på at prøve igen.
Kærligst
Jeanette
Hej
Det ser vildt lækkert ud. Kan du sige noget ang holdbarhed og evt frysning?
Hilsen sara
Ser rigtig godt ud det brød, men bliver det ikke hurtigt harskt når frøene og nødder skal kværnes?
Hilsen Tanja
Kære Tanja
Jeg har endnu ikke oplevet at brødet bliver harsk.
Kærligst
Jeanette