Dette er det mest fantastiske glutenfri ‘rug’brød jeg nogensinde har smagt. Og det aller bedste ved det, er at mine børn også elsker det. Det er det ultimative kvalitetsstempel for mig. Og der er ikke rug i selvom jeg kalder det for rugbrød, men det minder bare så meget om et godt hjemmebagt rugbrød. Brødet laves over 3 steps, som alle er meget simple og ikke kræver alle mulige mærkelige ingredienser. Jeg bager det bl.a. med mørk sorghum mel, men du kan godt erstatte det med fuldkornsrismel. Det giver også et godt brød, men den mørke sorghum mel gør det helt suverænt.

Kan anbefale dig at anskaffe en god rugbrødsform. Min er denne fra Eva Trio, som ikke skal smøres og brødet kommer ud, let som en leg.

Glutenfri Surdejsrugbrød

Giver 1 stort brød

Du skal bruge:

Step 1:

Step 2:

  • 65 g solsikkekerner
  • 65 g græskarkerner
  • 65 g hørfrø
  • 130 g hel boghvede
  • 3 dl vand

Step 3:

Glutenfri Surdejsbrød

Gør sådan her:

Step 1:

Rør alle ingredienser fra step 1 godt sammen i røremaskine eller med elpisker med dejkroge. Lad dejen hæve 8-12 timer på køkkenbordet med et klæde over.

Step 2:

Bland alle ingredienser fra step 2 sammen i en skål, dæk den til og stil den i køleskabet til dejen fra step 1 har hævet.

Step 3:

Når dejen fra step 1 har hævet blandes den med kerne-frøblandingen samt ingredienser fra step 3. Røres i 10 min. i røremaskine eller med elpisker med dejkroge. Den grødagtige dej kommes i en smurt 3 l rugbrødsform og hæves i 8-12 timer.

Step 4:

Bages i midten af ovnen i ca. 2 timer ved 180 grader varmluft.

Når brødet er færdigbagt, tages det ud af formen og afkøles helt på en bagerist, inden det skæres.

Jeg opbevarer brødet pakket ind i et viskestykke og har det på køkkenbordet. Det holder sig fint hos mig i over en uge.

Glutenfri Surdejsbrød

Siden indeholder affiliates link.

6 Comments on Glutenfri Surdejsrugbrød

  1. Er det ikke meget sødt med al den honning i? Kan man ikke nøjes med mindre?
    Ellers ser det godt ud og overvejer at prøve det 😊

    • Kære Maria

      Jeg oplever ikke brødet bliver sødt med den angivne mængde honning. Du kan dog nemt nøjes med en mindre andel. Du kan også skifte honning ud med fx agave sirup.

      Kh Flora

    • Kære Anna

      Ja det vil jeg mene du kan, har dog ikke selv prøvet. Jeg vil tro du skal bruge 10-15 g. gær og det er vigtigt du lader det koldhæve gerne et døgn.

      Kærligst
      Flora

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.