Endnu en variation over stenalderbrødet, er blevet til disse lækre madpakkeboller uden korn, mælk og sukker. De kan også med fordel bruges som burgerboller.
Du skal bruge:
- 100 g mandler
- 150 g græskarkerner
- 100 g solsikkekerner
- 50 g sesamfrø
- 4 æg str M/L
- 25 g hørfrø
- 10 g kakao eller carob
- 1 dl god koldpresset olivenolie
- 1 tsk havsalt
Gør sådan her:
Blend mandler, græskarkerner, solsikkekerner og sesamfrø til mel. Kom melet op i en skål og tilsæt hørfrø, kakao/carob og olie. Blend æggene og rør dem godt sammen med de øvrige ingredienser til en ens dej.
Form 8 boller med en våd grydeske og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Drys med fx sesam eller solsikkekerner.
Bages ved 160 grader i ca. 20 minutter.
Cacao – går det også, hvis det skal være til burger? De ser gode ud!!
Kære Malene
De smager meget meget lidt af kakao – jeg har mest kommet det i, for at give bollerne en mørkere farve. Det kan godt undlades hvis du vil.
Kærligst
Jeanette
Hej Jeanette
Du bruger ofte det med at blende nødder og frø til mel. Hvad blender du det i? – en kaffekværn eller…?
Kærligst fra Lisbeth
Kære Lisbeth
Jeg bruger min blender, jeg har en meget kraftig en fra Blendtec. Jeg kan også bruge min Braun stavblender 600 watt, som jeg har to skåle til. Den er også god til det. Har en kaffekværn, som også fint kan bruges. Jeg bruger de andre, da de kan tage større mængder af gangen.
Kærligst
Jeanette