Flere har efterspurgt en god opskrift på fiskefrikadeller uden gluten, korn og mælk. Jeg synes det er lykkedes rigtig godt for mig med denne opskrift og fiskefrikadellerne har det helt rigtig bid.
Bedøm selv, du får ihvertfald opskriften her.
Du skal bruge:
- 600 g laksefilet
- 400 g torskefilet
- 2 æg str M/L
- 3 banan skalotteløg eller 3 rødløg
- 1 stort bundt frisk dild
- Saften fra ½ citron
- 50 g fedtreduceret sesammel
- 40 g loppefrøskaller/Husk
- 1 dl grøntsagsbouillon fra Morga*
- Kokosfløde fra 1 dåse kokosmælk, i alt ca 1½-2 dl
- Urtesalt
- Friskkværnet peber
*Morgas grøntsagsbouillon er vegetabilsk, gær, gluten-, laktose-, sukker-, og æggefri.
Gør sådan her:
Skær fiskene i mindre stykker og kom dem i din blender eller food-processor. Jo mindre stykker, jo lettere er det at få rørt en fin fars. Du kan godt variere mængden og typen af fisk, du skal bare sørge for at bruge i alt 1 kg fisk.
Løggene deles i fire og kommes i.
Når du laver din grøntsagsbouillon, skal du bruge en god teskefuld bouillon til 1 dl kogende vand.
Kokosfløden er den tykke del fra en dåse kokosmælk. Derfor er det vigtigt at du har købt en kokosmælk uden fx emulgator, for så vil dåsen have en tyk og en flydende del.
Tilsæt de øvrige ingredienser. Krydr godt med havsalt og peber, tilsæt evt andre krydderier du måtte ønskes.
Blendes til en fin fars og stilles på køl en halv times tid.
Form fiskefrikadellerne med en spiseske, som du undervejs dypper i koldt vand. Det giver fint formede deller. Steges på panden i smør eller ghee. Jeg får i alt mellem 20-24 fiskefrikadeller ud af denne portion.