Appelsinkugler
“Har lige lyst til at vise mit første møde med Mad i Harmoni her på siden – Appelsinkugler fra julebogen. De blev virkelig lækre.” Sådan skrev Helene Juncher Høeg på min Facebook side og delte dette dejlige billede af appelsinkuglerne fyldt med julestemning. Synes bare billedet var så fint, at jeg fik lyst til at dele det og opskriften på julekuglerne fra “Jul i harmoni” med jer.Kuglerne er selvfølgeligt sukkerfri, mælkefri, glutenfri og kornfri. De giver dig en sødmefuld jul samtidigt med at du har stabilt blodsukker og nærer din krop med naturlige sunde råvarer.Du kan købe “Jul i harmoni” lige her.
Ingredienser
Kugler
- 150 g mandler
- 150 g hasselnødder
- 250 g iranske dadler uden sten
- 3 spsk kokosolie
- Frisk revet appelsinskal fra 1 appelsin eller 6 dråber ren æterisk appelsinolie fra Urtegården
- 3 spsk kakaopulver uden sukker (min favorit er denne)
Orange kokosmel
- 4 spsk kokosmel
- Skallen fra 1 appelsin
Sådan gør du
Kugler
- Dadlerne blendes i en foodprocessor eller mini-hakker til en samlet masse. Daddelmassen tages op. Mandler og hasselnødder blendes til fint mel. Daddelmasse, kokosolie, appelsinskal/-olie og kakaopulver tilsættes og blendes godt sammen til en ens dej. Hvis dejen er meget blød, kan den med fordel stilles i køleskabet ½ time før du triller kuglerne.
Orange kokosmel
- Riv skallen af appelsinen og kværn det i en kaffekværn sammen med kokosmelet. Ønsker du at farven skal være mere gul, tilsætter du blot mere appelsinskal.
Appelsinkugler
- Tril ca. 80 kugler og rul dem i den farvede kokosmel. Opbevares i tætsluttende glas i køleskabet.
Noter
Siden indeholder affiliatelinks.