Så er der fredagskage. I dag en “harmoniseret” udgave af den klassiske banankage.

Banankage

Du skal bruge:

Bundfald efter klaret smørGør sådan her:

Smelt smørret ved svag varme. Mandelmel og loppefrøskaller blandes i en skål. Dadler, æg, bananer og vaniljepulver blendes til en ensartet masse og blandes i melet. Nu skal smørret røres i, men kun den helt klare del af smørret (det rene fedt). Det hvide “bundfald” skal ikke bruges.

Når dejen er rørt godt sammen, kommes den i en 1 liters form og bages i ca. 1 time ved 160 grader varmluft. Hvis du bruger en større form og kagen ikke bliver så høj, så husk at justere bagetiden.

Når kagen kommer ud, tages den ud af formen og sættes på en bagerist til afkøling. Fordel chokoladen på toppen, så den smelter (jeg brugte ikke hele pladen). Brug en kniv til at fordele chokoladen. Alternativt kan chokoladen smeltes i vandbad og smøres på den afkølede kage. Jeg satte kagen i køleskabet, for at få chokoladen til at stivne helt.

TIP: Hvis du vil undgå palmesukkeret i overtrækschokoladen, kan du bruge denne opskrift på chokoladeglasur i stedet. Scroll lidt ned i artiklen for at finde opskriften.

2 Comments on Banankage

  1. Hej. Tak for super god inspiration!!.Har prøvet at bage banankagen og synes at smagen var god men synes at kagen blev lidt tør. Synes jeg har fulgt opskriften men hvad kan være gået galt? .hilsen Mette.

    • Kære Mette

      Jeg har ikke oplevet at den er blevet tør. Mit eneste bud er, at jeg har brugt mindre loppefrøskaller end dig, de suger jo en del fugt. Brugte du de saftige iranske dadler eller en andre slags?

      Kærligst
      Jeanette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.