Brød er i min optik det sværeste at lave med succes når det er uden korn, sukker og mælk. Mange af de stenalderbrød der efterhånden findes er gode, men også ret tunge. Mine børn nægter ihvertfald at spise det. Derfor er jeg også bare super glad for disse valnøddeboller. De er dejlig milde, lette og luftige – vigtigst af alt, så kan mine børn lide dem 🙂

Hvis du ikke er til valnød, kan du fx bruge hasselnødder i stedet.

Valnøddeboller

Du skal bruge:

  • 150 g mandler
  • 50 g valnødder (kan erstattes af fx hasselnødder)
  • 75 g solsikkekerner
  • 25 g hørfrø
  • 20 g loppefrøskaller
  • 1 tsk kardemomme
  • ½ tsk havsalt
  • 65 g iranske dadler uden sten
  • 2 dl soyamælk eller mandelmælk
  • 50 g kokosolie
  • 4 økologiske æg str. M/L
  • 80 g valnødder (kan erstattes af fx hasselnødder)
  • Æg til pensling

ValnøddebollerGør sådan her:

Mandler, 50 g valnødder, solsikkekerner og hørfrø blendes til en fin mel. Melet kommes i en skål og blandes med loppefrøskaller, kardemomme og havsalt.

Kokosolie, dadler og soyamælk blendes godt sammen og røres i melet, gerne med en håndmikser med dejkroge.

Hak de 80 g valnødder groft. Personligt foretrækker jeg at halvere valnødderne, men hvis mine unger skal have bollerne, skal de hakkes finere.

Slå æggene ud i en skål og pisk dem hvide og luftige, gerne i mindst 3 minutter.

Vend æggeskummet forsigtigt ind i dejen. Det tager lidt tid før dejen er ensartet. Rør de groft hakkede valnødder i.

Lad dejen stå i ca. 10 minutter, før du former 12 boller med en spiseske og sætter dem på en bageplade. Bollerne pensles med sammenpisket æg og bages i ca. 25-30 min. ved 160 grader varmluft. Skær en bolle over og tjek om de er gennembagt før du tager dem ud.

Opbevares bedst i brune papirsposer.

Du finder også denne opskrift i min kogebog “Fødselsdag i harmoni” – læs mere om bogen her.

Valnøddeboller

8 Comments on Valnøddeboller

  1. Kunne man helt udelade nødderne? (altså de der ikke blendes)
    Er ikke super begejstret for hele/hakkede nødder i bagværk (elsker ellers nødder, så det er lidt sært).
    Glæder mig til at afprøve opskriften, kan nogen gange godt savne sådan noget lækkert luftigt brød!

    • Kære Christina

      Jo, du kan godt undlade de hakkede nødder. Jeg kommer dem i, fordi jeg godt kan lide der er lidt bid.

      God fornøjelse!

      Kærligst
      Jeanette

    • Kære Nickie

      Jeg har endnu ikke prøvet at fryse dem. Vil tro de kan holde en uges tid. Hos os bliver de altid spist i løbet af et par dage.

      Jeg tror fint de kan fryses.

      Kærligst
      Jeanette

  2. Kære Jeanette
    De ser super spændende og lækre ud – dine boller. Dem vil jeg lade mig inspirere af her i eftermiddag og samtidig forsøge at komme noget grønt i 🙂 Jeg skal i gang med at finde et spændende alternativ til tøsernes madpakker. Jeg var lidt bekymret for, hvor længe bolerne ville holde sig friske, men det har du jo allerede svaret på! Tak for super inspiration 🙂
    KH Charlotte

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.