For nyligt så jeg sammen med min søn et afsnit af Den store bagedyst fra 2013. De skulle bl.a. bage madtærter og Helles tærte med rødløg fik mine tænder til at løbe i vand. Derfor har jeg kastet mig ud i en “harmonisk” version af  “Tærte med rødløg og gedeost”.

Og jeg vil da også lige benytte lejligheden til at slå et slag for tærteforme i tinblik. Ofte kan du få dem med løs bund, så tærten er let at få ud, de er super nemme at rengøre og de bliver hurtigere varme end ildfaste fade. Og så er formene ikke særligt dyre. Jeg har købt mine her.

Tærte med rødløg og gedeost

Du skal bruge:

Tærtedej:

Fyld:

  • 1 portion rødløgskompot, se min opskrift her
  • 1-2 ruller gedeost á 180 g
  • 120 g revet Manchego (spansk fåreost)
  • 1 squash
  • 30 g pinjekerner
  • Kviste af frisk rosmarin

Gør sådan her:

TÆRTEBUND Blend græskarkerner til mel. Kom det i en skål, bland det med sesammel og kastanjemel. Smuldr smør i melet. Tilsæt frø og salt. Pisk æggene sammen og kom dem i melet. Ælt dejen sammen og sørg for at alt smørret er æltet godt ind i dejen. Stil dejen på køl ca. ½ time. 

Du kan nu enten trykke dejen ud i en smurt kageform eller rulle dejen ud mellem to stykker bagepapir og lægge den i en smurt tærteform. Jeg har her brugt en firkantet form, men du kan også bruge en rund form Ø = 30 cm. Hvis du ruller dejen ud og det er lettere for dig, så del dejen i flere stykker, før du lægger den i tærteformen. Prik en masse huller i bunden af tærten med en gaffel. Forbag tærtebunden i 10 min. ved 175 grader varmluft. 

Tærte med rødløg og gedeostFYLD Skær gedeosten i skiver. Vask squashen og skær den i tynde skiver. Træk vand ud af squashen ved at lægge skiverne ud på et rent viskestykke og drysse med salt. Tør squashen af for salt.

Fordel den revne Manchego på tærtebunden. Læg de skivede squash i ét lag over osten. Drys med havsalt, friskkværnet peber og lidt af rosmarinen. Rødløgskompotten fordeles jævnt på tærten. Læg de skivede stykker gedeost ovenpå og tryk dem let ned i løgkompotten. Drys til sidst med pinjekerner.

Bag tærten færdig ca 15 min ved 175 grader varmluft.

Drys evt. lidt rosmarin på toppen inden servering.

Tærte rødløg og gedeost

Siden indeholder affiliatelinks.

2 Comments on Rødløgstærte

  1. Ser YBER lækker ud! Og jeg har netop planlagt at vi skal have tærte iaften…

    Men vi spiser LCHF og jeg tænker derfor ikke lige at kastanjernes med dets store kulhydratindhold er noget for os. Vol du mene at jeg eksempelvis kan bruge almindeligt mandelmel i stedet? Og Nigella frø. Tja dem har jeg ikke, har faktisk aldrig hørt om dem før. 🙂 vil jeg evt kunne bruge chiafrø i stedet?

    Lækker blog i øvrigt, som jeg er ivrig læser af. Lavede dine skønne kanelsnegle til min datters sukkerfrie 11 års fødselsdag, og en af hendes veninder kom ud i køkkenet til mig bagefter, og sagde at hun faktisk syntes de smagte BEDRE end almindelige kanelsnegle. Så var det svært at få armene ned igen! 🙂
    STINE

    • Kære Stine

      Beklager det sene svar, har haft ferie.

      Du kan godt udskifte kastanjemel, men ville vælge noget der er lidt finere end mandelmel, fx. kikærtemel. Nigella frø er de små sorte frø du måske kender fra nan brød? Urtekram har dem.

      Godt at høre med kanelsneglene, jeg har også kun fået positive tilbagemeldinger på dem.

      Kærligst
      Jeanette

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.