Jeg siger det som det er; jeg har overgået mig selv med denne opskrift!!!

De snegle er så lækre. Sprøde udenpå, bløde indeni og smager himmelsk. Server dem lune og hør englene synge.

Harmoniske kanelsnegle

Du skal bruge:

Snegle

Fyld

  • 125 g iranske dadler
  • 110 g økologisk blødt smør, gerne klaret
  • 20 g stødt kanel

Chokoladeglasur

  • 50 g kokoscreme (creamed coconut)
  • 15 g 100% chokolade, jeg bruger denne fra Kjærstrup

Sådan gør du:

Fjern sten fra dadlerne og blend med æggene. Bland mandelmel, kokosfibre, salt og loppefrøskaller i en skål. Bring vand og smør i kog i en gryde. Når smørret er helt smeltet, tages gryden af varmen og melblandingen tilsættes. Rør kraftigt med en grydeske. Dejen bliver meget tyk. Tilsæt 1 grydeske æggemasse af gangen og rør godt ind i dejen. Læg dejen på et stykke bagepapir og lad afkøle mens du laver fyldet.

Dej kanelsnegle

Fjern sten fra dadlerne, skær smørret i mindre stykker og kom det hele i blenderen sammen med kanel. Blendes godt sammen til en cremet masse.

Fyld kanelsnegle

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, så det passer med et stykke bagepapir. Skær dejen til, så den kommer til at være firkantet. Smør fyldet på med en dejskraber. Nu skal dejen rulles sammen til en pølse. Start med at bruge bagepapiret som hjælp, ved at folde et stykke bagepapir ovenpå dejen (se billede). Sørg for at tryk dejen let sammen hver gang du har trillet en omgang. Når først dejen er blevet til en pølse, kan den rulles færdig med hænderne. Til sidst pakker jeg rullen ind i bagepapir og triller den nogle gange, så den trykkes godt sammen.

Rul dejen sammen

Kom bagepapir på en bageplade. Brug en skarp kniv til at skære 16 snegle og sæt dem på bagepapiret. Pensles med æg og bages ca. 30 min. ved 175 grader varmluft til sneglene er gyldenbrune. Afkøles mens du laver chokoladeglasuren.

Lav kanelsneglene

Når du skal servere sneglene, tilbereder du chokoladeglasuren. Kokoscreme og chokolade smeltes i vandbad og røres godt sammen. Lad det stå og køle og tykne en lille smule i køleskabet, ca. 10 min. Det skal stadig være flydende når det kommes på sneglene. Kom kun glasur på de snegle du skal bruge. Bruger du ikke al glasuren, stilles den blot i køleskabet og varmes igen, når du skal bruge den. Jeg bruger derfor altid en skål der kan komme låg på.

Chokoladeglasur

TIP: Hvis du ønsker hvid glasur, springer du blot chokoladen over og bruger kun kokoscremen.

 

 

32 Comments on Kanelsnegle

  1. Uhhmmm… de er da ikke til at stå for!
    Mon man kan bytte de dadler ud med noget andet samt en smule stevia? Dadlerne er det eneste der ikke harmonere med mit LCHF 🙂

    Men de ser vildt lækre ud! og skal da vist serveres for skolen på et tidspunkt 🙂

    • Kære Mette

      Tak 🙂

      Jeg er ikke den store fan af stevia og har derfor ikke de store erfaringer med det. Dadler fylder jo en del mere end stevia, så hvordan det bliver hvis du bruger stevia i stedet for, har jeg ikke noget bud på. Men giv det da et forsøg.

      Kærligst
      Jeanette

  2. Øv min portion blev helt mærkelig flad! Slet ikke som de flotte lækre nogle på billedet… Dejen var også meget mere våd…
    Brugte fintmalet kokosmel – rookie mistake??

    De blev proppet i en muffinform istedet og de smagt godt 😀

    Tak for inspiration!

    • Kære Nille

      Der er stor forskel på fintmalet kokosmel og kokosfibre. Kokosfibre som jeg linker til i opskriften er ligesom f.eks. hvedemel i konsistensen og suger derfor mere og hjælper til at holde sammen på dejen. Jeg er glad for dine snegle trods alt smagte godt.

      Kærligst
      Jeanette

      • Ok, jeg syntes jeg havde læst mig til at kokosfibre var fint kokosmel. Så jeg tænkte jeg bare kunne blende noget alm kokosmel og få samme resultat – for færre penge 😉

        Men nu er der bestilt kokosfibre hjem så jeg kan prøve opskriften igen! 🙂

  3. Mums altså Jeanette .. jeg kommer helt sikkert til at prøve! Jeg tænker, om jeg kan erstatte kokoscremen med det øverste lag fra en dåse kokosmælk i stedet for kokoscreme…? Jeg har nemlig ikke kokoscreme på lager og bor laaangt ude på landet 🙂
    Kærlig hilsen Charlotte

    • Kære Charlotte

      Creamed coconut er ret hårdt og en hel anden konsistens end kokosfløde (det tykke fra kokosmælk). Var det din tanke at bruge det uden chokolade? Tænker da det er forsøget værd.

      Noget andet er, jeg køber faktisk også kokoscremen (creamed coconut) på nettet, selvom jeg bor i Kbh 😉

      Kærligst
      Jeanette

  4. Hej Jeanette
    Tak for en fantastisk opskrift på en gammel slæger.
    Det gik rent ind ved min søn. Jeg vil følge med på din blog fremover.
    Søger altid efter nye sunde alternativer. Har en søn med diabetes 1 og glutenallergi, og mange af dine opskrifter skal I hvert fald prøves af.
    Disse kanelsnegle smager jo ligeså syndigt som de ”rigtige”.

    Mvh
    malene

  5. Hej Jeanette.

    Hvor er jeg glad for jeg fandt din blog.
    Tror du man kan skifte smøret i dejen ud med kokosolie?

    KH Sanne

    • Kære Sanne

      Det er dejligt at høre, jeg håber du får glæde af opskrifterne.

      Du kan godt bruge kokosolie i stedet for smør, gør blot smagen lidt anderledes.

      Kærligst
      Jeanette

  6. Jeg er allergisk overfor mandler. Tror du, at man kunne erstatte mandelmel med kokosfibre eller kokosmel?

    Med venlig hilsen Tina

    • Kære Tina

      Nej, du vil ikke kunne erstatte med kokosfibre. Kokosmel måske. Kan du tåle nødder, for så vil du fx kunne bruge hasselnødder.

      Kærligst
      Jeanette

  7. Nu har jeg bagt kanelsnegle efter denne opskrift to gange. De er bare så vanvittigt gode! Dem skal du godt nok have ros for. Har været diagnosticeret med cøliaki siden 2001, så er vant til at leve glutenfrit, og har oplevet 100 gange hvor trist glutenfrit bagværk kan være, men de her kanelsnegle, de er bare så lækre – selv når de er kolde!!
    Tusinde tak for en lækker opskrift 🙂

  8. Hej Jeanette

    Jeg kan godt tåle hassenødder, så det prøver jeg :-). Jeg ser meget frem til at smage, kanelsnegle er min ynglingskage!

  9. Hej Jeanette

    Vil lige høre om der er nogen grund til at du linker til mandelmel fra superfruit frem for mandelmel fra funktionel mad ? Sidstnævnte er nemlig lidt billigere.. Har ingen erfaring med mandelmel (endnu), så er derfor lidt nysgerrig på om det skyldes forskel i kvaliteten?

    Vh.
    Nanna

    • Kære Nanna

      Der er stor forskel på mandelmel fra Superfruit og fra Funktionel Mad. Mandelmelet fra Funktionel Mad er fedtreduceret, hvilket giver en meget finere mel som også suger meget mere væske. Mandelmel fra Superfruit er afskallede mandler blendet til mel.

      Du kan derfor også bare blende dine egne mandler til mel, i stedet for at købe den færdige mel.

      Jeg fremhæver det altid i mine opskrifter, hvis jeg bruger den fedtreducerede mandelmel.

      Kærligst
      Jeanette

    • Kære Sarah

      Tak 🙂

      Du har helt ret, jeg bruger sjældent honning i mine opskrifter, men er dog begyndt at gøre det mere. Jeg er ikke så vild med smagen af honning, så det er nok det der har holdt mig tilbage.

      Kærligst
      Jeanette

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.