Tirsdag den 11. marts

DAG 2

Har sovet som en sten. Hvilket går op for mig, da jeg ser at Rasmus, min kæreste, ikke ligger ved siden af mig. Kan regne ud, at han må være gået ind til Maja i nattens løb, hvor hun har kaldt på mig – det er nemlig altid mig hun kalder på. Men jeg har intet hørt. Og det gør mig faktisk jublende glad. Fordi jeg normalt hører ALT og dermed ikke får en særlig dyb søvn. Det giver så meget mening at jeg ofte føler mig træt og mangler energi. Jeg troede seriøst at min søvn var god, men efter denne nat, kan jeg se det ikke er tilfældet. Fantastisk hvis juicefasten, kan være med til at understøtte dybere og bedre søvn. Time will tell…

Noget andet er – jeg er ikke sulten da jeg vågner. Ligesom jeg heller ikke gik sulten i seng. Det overrasker mig, at min krop så hurtigt har vænnet sig til at være på juicefaste. Samtidigt med at det er super skønt.

Jeg føler mig udhvilet, men kan godt mærke min krop har gearet ned. At tingene generelt skal foregå i et langsommere tempo. Et tempo som gør det nemmere at være nærværrende. Begynder at filosofere over, hvilket samfund vi ville leve i, hvis det var i det tempo og med det nærvær vi kunne leve i altid…

Dagens juice er – hmmm hvad skal jeg mon kalde den? – nå, den har ihvertfald den smukkeste orange farve og er dejlig mild og blid. Den er lavet af gulerødder, røde peberfrugter,  appelsiner og citroner. Hvor jeg i går drak en liter juice ret hurtigt efter jeg var stået op, ja så går det i et helt andet tempo i dag. Drikker i alt en liter frem til middagstid. Kan mærke et voksende behov for at drikke vand.

Bastian, min søn, er hjemme hos mig. Han skal til osteopat om eftermiddagen. På forhånd havde jeg været lidt bekymret for om jeg pga juicefasten ville være en mega træt og sur mor, uden nærvær og som ville vælge at tage fjernsynet til hjælp. Mine bekymringer har til min glæde været helt uberettigede! Vi har en virkelig god dag sammen og jeg er mere nærværende end jeg har været længe. Måske er det derfor, at Bastian flere gange ud af det blå siger “Mor, jeg elsker dig”.

Djævel og EngelSom kontrast til min faste, er Bastian mega sulten hele formiddagen. Han spiser og spiser. Det bliver først udfordrende for mig, da jeg steger kalkunbacon til ham. Duften og tanken om kød, sætter den indre dialog igang, englen og djævelen dukker op 🙂

“Det gør da ikke noget hvis jeg tager bare et lille stykke. Ingen vil jo vide det. Prøv at tænk hvor fantastisk det vil føles at sætte tænderne i det”.

Jeg griner af mig selv og forstår hvad min krop siger; MERE PROTEINPULVER i juicen.

Senere da vi er på legepladsen, mærker jeg at min krop bruger rigtig meget energi indad og må sige nej til at løbe om kamp og kravle op og ned i et legetårn.

Sidst på eftermiddagen oplever jeg igen underholdende madfantasier og stemmer der råber efter fede oste – årh flødehavarti 🙂 Igen, lader jeg mig ikke narre og supplerer min juice med en ordenlig røvfuld olie. Stemmerne forsvinder langsomt. Krise afværget.

Jeg laver aftensmad til familien, de skal have wraps med hakket oksekød og grøntsager. Skal tage mig selv i ikke at stå og småspise af grøntsagerne, mens jeg skærer dem. Tror det er mere en vane end udtryk for sult. Samtidig kan jeg virkelig mærke, hvor meget livskvalitet der ligger i at spise mad for mig. At lave mad. God mad. Det bliver bare så tydeligt hvor meget værdi jeg/vi har lagt over på maden. Mad er blevet til så meget mere end næring. Ikke nogen ny indsigt for mig, men blot en påmindelse.

I løbet af eftermiddagen har jeg drukket endnu en liter juice og en kande te. Til aftensmaden drikker jeg ca 3 dl tomatjuice, faktisk “spiser” jeg det igen i aften af en skål med en ske.

Inden jeg går i seng, understøtter jeg min udrensning med en tarmskylning med kaffe. Og da dette jo er en madblog, så bliver der ikke sagt mere om det!

Går i seng kl. 22, men i modsætning til i går, er jeg faktisk ret frisk. Jeg føler mig mere klar, som i at jeg ser ting/verden/livet/mig selv klarere. Og her er det jeg normalt godt kan blive grebet af energien og begynde at kaste den efter en masse ting og andre, bare fordi jeg har den og fordi jeg kan.  Det jeg i stedet vælger at gøre, er at bruge energien på mig. Accepterer at jeg ikke kan sove og giver alle de tanker der dukker op en masse plads. Kan mærke jeg har meget på hjertet, der har brug for at komme ud.

Da tankerne langsomt glider ud, tager jeg mit headset på og falder i søvn til min yndlings “sovemusik”. Det er 45 minutters afslappende musik kombineret med delta bølger. For mig er den 99% garanti for at falde i søvn. Det er kun lykkedes mig en gang at høre den til ende. Det var en aften hvor jeg var mega stresset og slet ikke kunne finde ro i min krop. Jeg kan virkelig anbefale dig at prøve musikken, du finder den helt gratis lige her på Youtube.

keep-calm-and-sleep-well-1

DISCLAIMER

Når jeg skriver om juicefaste, er det med udgangspunkt i mine egne erfaringer fra tidligere juicefaster og udrensningsforløb samt viden fra min uddannelse som Holistisk Detox Coach hos Pernille Damore. Endvidere søger jeg viden og inspiration fra juiceeksperter rundt om i hele verden. Jeg er ikke læge og vil derfor altid anbefale dig at konsultere din egen læge, før du kaster dig ud i en juicefaste.

2 Comments on Juicefaste, dag 2

  1. Tak for at du deler 🙂 er en reminder til mig selv om at tiden er hvis ved at inde til en udrensning med juice faste, men tarmskylning med kaffe før sengetid så hellere om morgenen for det gir en pokkers masse energi. personligt kan jeg ligge vågen i laaang tid hvis jeg gør dette 🙂

  2. Hvor er du bare mega inspirerende! Elsker din vægtning af udrensning og velvære fremfor vægttab. Er selv meget filosofisk anlagt og har også gennemgået juicedetox og synes virkelig du har nogle fine tanker i forbindelse med mad:) Jeg bliver en trofast læser! Fortsat held og lykke med fasten:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.