Mit favorit “rugbrød” er dette stenalderbrød som bl.a. er lavet på kastanjemel. Det minder meget om rugbrød, men da det jo ikke har set skyggen af ryg – eller andet korn – så har jeg valgt at kalde det FROKOSTBRØD. Du kan købe kastanjemel i Helsekosten og mange steder online, fx her.

Frokostbrød 2799x1572

Du skal bruge:

  • 5 æg, str. XL
  • 1 dl god olivenolie
  • 100 g mandelmel
  • 100 g kastanjemel
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g græskarkerner
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g hørfrø
  • 1,5 tsk havsalt

Gør sådan her:

Pisk æggene sammen i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen godt sammen i røremaskine eller med elpisker med dejkroge. Kom dejen i en smurt 1 liters rugbrødsform. Brødet bages i 45-60 min. ved 160 grader.

Tag brødet ud og lad det afkøle en smule, før du tager det ud af formen. Lad det afkøle helt, inden du skærer skriver af det.

Opbevares i køleskabet.

Frokostbrød 2041x2311

Siden indeholder affiliatelinks.

5 Comments on Frokostbrød

  1. hejsa Jeanette
    Lige finde din blog/hjemme side og sikke en masse skønne opskrifter – godt til inspration for den der har forsvoret sukker og hvede *ss*
    har et spørgesmål til denne opskrift – skal man bruge 6 år hvis de er m(l? og så er det omkring bage temp. 160 grader er det ved en vamluft ovn?
    mvh Annette

    • Kære Annette

      Tak for de pæne ord og beklager mit sene svar, men har haft ferie.

      Hvis du har M/L æg kan du vælge både 5 og 6 æg. Brødet hæver lidt mere med 6 æg. Det er 160 grader i alm. ovn, ikke varmluft.

      Kærligst
      Jeanette

  2. Hejsa Jeanette.
    Dit frokost brød Lyder lækkert.
    Må prøves:-)
    Her du et forslag til hvad jeg kan anvendei i stedet for kerner.
    Må ikke spise kerner pt.
    På forhånd mange tak.
    Mange hilsner Bodil.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.