Mit favorit “rugbrød” er dette stenalderbrød som bl.a. er lavet på kastanjemel. Det minder meget om rugbrød, men da det jo ikke har set skyggen af ryg – eller andet korn – så har jeg valgt at kalde det FROKOSTBRØD. Du kan købe kastanjemel i Helsekosten og mange steder online, fx her.

Frokostbrød 2799x1572

Du skal bruge:

  • 5 æg, str. XL
  • 1 dl god olivenolie
  • 100 g mandelmel
  • 100 g kastanjemel
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g græskarkerner
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g hørfrø
  • 1,5 tsk havsalt

Gør sådan her:

Pisk æggene sammen i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen godt sammen i røremaskine eller med elpisker med dejkroge. Kom dejen i en smurt 1 liters rugbrødsform. Brødet bages i 45-60 min. ved 160 grader.

Tag brødet ud og lad det afkøle en smule, før du tager det ud af formen. Lad det afkøle helt, inden du skærer skriver af det.

Opbevares i køleskabet.

Frokostbrød 2041x2311

Siden indeholder affiliatelinks.

5 Comments on Frokostbrød

  1. hejsa Jeanette
    Lige finde din blog/hjemme side og sikke en masse skønne opskrifter – godt til inspration for den der har forsvoret sukker og hvede *ss*
    har et spørgesmål til denne opskrift – skal man bruge 6 år hvis de er m(l? og så er det omkring bage temp. 160 grader er det ved en vamluft ovn?
    mvh Annette

    • Kære Annette

      Tak for de pæne ord og beklager mit sene svar, men har haft ferie.

      Hvis du har M/L æg kan du vælge både 5 og 6 æg. Brødet hæver lidt mere med 6 æg. Det er 160 grader i alm. ovn, ikke varmluft.

      Kærligst
      Jeanette

  2. Hejsa Jeanette.
    Dit frokost brød Lyder lækkert.
    Må prøves:-)
    Her du et forslag til hvad jeg kan anvendei i stedet for kerner.
    Må ikke spise kerner pt.
    På forhånd mange tak.
    Mange hilsner Bodil.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.