Selvom jeg er midt i min juice faste, synes jeg stadig at I skal forkæles med en rigtig lækker opskrift.

I får min opskrift på korn- og glutenfri croissanter. Nå ja, de er også uden sukker og hævemidler. Ønsker du dem uden smør, kan du erstatte det med kokosolie.

Croissant

Efter jeg havde bagt dem første gang, googlede jeg hvordan man bager klassiske croissanter. Til min store overraskelse fandt jeg ud af, at det faktisk er noget af det sværeste bagværk. Det har noget at gøre med, hvordan smørret skal rulles ud i dejen. Synes min fremgangsmåde er lige til, at gå til og resultatet er velsmagende og luftige croissanter – ja fristes til at kalde dem harmoniske croissanter.

Croissant ingredienserDu skal bruge:

 

 

Gør sådan her:

Bland mandelmel, kokosfibermel, loppefrøskaller, vaniljepulver og salt godt sammen i en skål. Bring vand og smør i kog i en gryde. Når smørret er helt smeltet, tages gryden af varmen og melblandingen tilsættes. Rør dejen godt sammen med en grydeske. Tilsæt dadelpuré og rør den godt ind i dejen. Slå 1 æg ud af gangen og rør godt ind i dejen. Læg dejen på et stykke bagepapir.

CroissantRul dejen ud til en stor cirkel mellem to stykker bagepapir til den er ca. 3 mm. tyk. Det kan godt være svært at rulle den helt rund. Så skærer du den bare rund med en skarp kniv og lægger dejen ind i midten og ruller den ind i dejen igen, som vist på billedet.

Skær 8 trekanter og rul forsigtet hver croissant sammen. Du kan med fordel gøre dine fingre våde, så er de lettere at rulle og flytte over på en bageplade med bagepapir.

Bages i ca. 45 min. ved 160 grader varmluft. Og lige en generel kommentar omkring bagetid og ovne. Ovne varmer forskelligt, selvom der nu fx står 160 grader. Så måske skal de bage lidt kortere eller længere tid hos dig. Hold øje med dem efter ca. 40 min. Åben ikke ovnen de første 40 min., så kan de falde sammen.

Croissant

19 Comments on Croissanter, korn- og glutenfri

 1. Hej

  Opskriften ser super lækker ud, men bor i udlandet hvor jeg desværre ikke kan skaffe loppefrøskallet? Kan man bruge sesamfrø eller måske chia i stedet eller han du andre forslag til gode alternativet?

  Mvh Nanna

  • Kære Nanna

   Du ville kunne tilsætte mere kokosfibermel eller fedtreduceret mandelmel. Du vil skulle prøve dig lidt frem med mængden. Vil tro du skal bruge lidt mere end angivet for loppefrøskaller.

   Kærligst
   Jeanette

 2. Jeg bryder mig ikke om den smag kokosfibre tilføjer og prøvede at bruge affedtet mandelmel i stedet (den fra funktionel mad) men dej

 3. Ham min iPad er mærkelig, det jeg ville sige var at dejen blev for Lind og jeg endte med at lave boller (i form) i stedet. Jeg troede faktisk at man kunne erstatte kokosfibre med mandel/sesammel (altså det affedtede) 1:1?

  • Kære Eva

   Der kan være flere ting der spiller ind. Brugte du loppefrøskaller? Brugte du æg str S/M? Hvis du brugte tre æg i en større størrelse, kan det være grunden. Det er også min oplevelse af kokosfibermel suger mere end fedtreduceret mandelmel – jeg har dog endnu ikke gennemskuet forholdet.

   Kærligst
   Jeanette

 4. Øv min dej blev også alt for lind, selv med kun tre æg:/ De ser ellers så fine og lækre ud!

  • Kære Julie

   Hvis du har fulgt opskriften og brugt alle ingredienserne som angivet, så er mit eneste bud på at din dej blev lind, at du skulle have ladet den trække i længere tid. Brugte du kokosfibermel og loppefrøskaller? Begge dele er meget vigtige for at dejen bliver til at rulle ud og arbejde med.

   Kærligst
   Jeanette

 5. jeg er i sommer hus, og har ikke mulighed for at få, fat på noget kokosfibermel, er der ikke noget andet, jeg kan bruge, som man har, eller som kan købe, i normale supermarkeder?

  • Kære Maja

   Nej desværre tror jeg ikke du kan få noget i et supermarked der kan erstatte kokosfibermel. Du kan bruge fedtreduceret mandelmel eller sesammel i stedet, men det kan ikke købes i supermarkederne.

   Kærligst
   Jeanette

 6. Mine hævede næsten ikke og jeg vejede æggene og af to æg blev der 118 g så brugte kun de to. Men de er klæge og trælse???? Prøver med sesam mel næste gang. Er nemli heller ikke vild med kokos smagen

  • Kære Lone

   Jeg ville ønske jeg havde et rigtig godt bud på hvorfor de ikke lykkedes for dig. Jeg har bagt dem flere gange nu og de er blevet gode hver gang. Mit eneste bud er at de ikke har været bagt længe nok eller du har haft åbnet ovnen for tidligt og de så er faldet sammen – ligesom med vandbakkelser.

   Håber du har bedre held en anden gang.

   Kærligst
   Jeanette

 7. God smag! 🙂 Men:
  1) Kan man mon lave dem som alm. boller i stedet? Pga. bordpladepladsmangel måtte jeg rulle dejen ud af to omgange =16 små. Jeg var ganske tilfreds med miniformatet, men det var naturligvis helt umuligt at beregne bagetiden.
  2) Jeg er udfordret mht. varmluften, thi de blev temmeligt brune allerede efter 20 minutter. Giver det mening, at bage ved endnu lavere temperatur – i alm. ovn – eller lægge folie over hele pladen!?

  • Kære Hanne

   Beklager mit sene svar, har været på ferie.

   1) Du kan godt lave dem som boller i stedet, jeg ville dog ikke lave dem alt for store.
   2) Ovne er virkelig et kapitel for sig! Selvom du angiver den samme temperatur i to ovne, kan de faktisk bage meget forskelligt. Hvis du bager med alm. ovn skal du bruge HØJERE temperatur end ved varmluft. Ellers skal du sætte temperaturen ned ved varmluft. Forstår ikke helt dit spørgsmål om at “lægge folie over hele pladen”?

   Kærligst
   Jeanette

   • Kære Jeanette
    Ha Ha, nej det er måske lidt sort snak med “folie over hele pladen”.
    Det var ihht. problemet med, at de i min ovn hurtigt bliver temmeligt færdigbagte at se på, og hvis man ikke må åbne ovnen de første 40 min, så tror jeg, de “kuller” helt til… Jeg overvejede derfor, om jeg kunne bage dem under alufolie.
    Men jeg må jo blive ved at prøve mig frem.
    Helt personligt kan jeg godt lide at have 16 små fremfor 8 store croissanter, mon jeg så blot kan bage halv tid?
    Jeg synes, at smagen er rigtig rigtig god, men jeg synes altså, at de bliver altså ved at blive lige lovligt svampede i konsistensen. Men de kan vel aldrig blive luftige som alm. croissanter?
    (Tak for svar og nu er det så min tur til at have været på ferie)

  • Kære Rikke

   De gule fiberhusk er faktisk bare de grønne i en pulveriseret form. Min egen erfaring er, at der ikke er så stor forskel på anvendelsen, måske suger de gule en lille smule mere end de grønne (alm. loppefrøskaller). Det ved jeg dog, at andre vil være uenige med mig i. Personligt tror jeg der er de to forskellige produkter, fordi den grønne bliver solgt som kosttilskud og den gule til madlavning/bagning.

   Kærligst
   Jeanette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.