Endnu en variation over stenalderbrødet, er blevet til disse lækre madpakkeboller uden korn, mælk og sukker. De kan også med fordel bruges som burgerboller.

Madpakkeboller

Du skal bruge:

  • 100 g mandler
  • 150 g græskarkerner
  • 100 g solsikkekerner
  • 50 g sesamfrø
  • 4 æg str M/L
  • 25 g hørfrø
  • 10 g kakao eller carob
  • 1 dl god koldpresset olivenolie
  • 1 tsk havsalt

Gør sådan her:

Blend mandler, græskarkerner, solsikkekerner og sesamfrø til mel. Kom melet op i en skål og tilsæt hørfrø, kakao/carob og olie. Blend æggene og rør dem godt sammen med de øvrige ingredienser til en ens dej.

Form 8 boller med en våd grydeske og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Drys med fx sesam eller solsikkekerner.

Bages ved 160 grader i ca. 20 minutter.

5 Comments on Madpakkeboller

    • Kære Malene

      De smager meget meget lidt af kakao – jeg har mest kommet det i, for at give bollerne en mørkere farve. Det kan godt undlades hvis du vil.

      Kærligst
      Jeanette

  1. Hej Jeanette

    Du bruger ofte det med at blende nødder og frø til mel. Hvad blender du det i? – en kaffekværn eller…?

    Kærligst fra Lisbeth

    • Kære Lisbeth

      Jeg bruger min blender, jeg har en meget kraftig en fra Blendtec. Jeg kan også bruge min Braun stavblender 600 watt, som jeg har to skåle til. Den er også god til det. Har en kaffekværn, som også fint kan bruges. Jeg bruger de andre, da de kan tage større mængder af gangen.

      Kærligst
      Jeanette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.