Ser du, jeg er jyde, men bor i København. Og i Jylland hedder tebirkes med remonce i, altså for Københavnerbirkes. Så fik vi lige det på plads!

Harmoniske Københavnerbirkes er MIN version uden korn, sukker og mælk. Stadig lækre sprøde udenpå og snaskede indeni.

Københavnerbirkes

Du skal bruge:

Birkes

  • 2-3 æg str M/L (svarende til ca 140 g udslåede æg)
  • 75 g udstenede iranske dadler
  • 3½ dl vand
  • 35 g økologisk smør/ghee/kokosolie
  • 80 g cashew nødder (du kan også bruge mandler)
  • 75 g kokosfibre (ikke at forveksle med grov kokosmel)
  • 1 knivspids salt
  • 15 g loppefrøskaller
  • Blå birkes
  • Æg til pensling

Remonce

  • 100 g mandler
  • 125 g udstenede iranske dadler
  • 100 g økologisk smør/ghee/kokosolie

KøbenhavnerbirkesGør sådan her:

Blend cashewnødder til fin mel og bland det sammen med kokosfibre, salt og loppefrøskaller til “mel”. Blend dadler og æg godt sammen. Bring vand og smør i kog i en gryde. Når smørret er helt smeltet, tages gryden af varmen og melblandingen tilsættes. Rør kraftigt med en grydeske. Dejen bliver meget tyk. Tilsæt 1 grydeske æggemasse af gangen og rør godt ind i dejen. Brug evt. en elpisker med dejkroge. Læg dejen på et stykke bagepapir og lad afkøle mens du laver remonce.

Blend mandler til fin mel. Tilsæt dadler og den bløde smør. Blend til en ensartet smørbar remonce.

Del dejen i to.

  1. Rul den ene klump dej ud mellem to stykker bagepapir til et rektangel på ca. 20 x 40 cm. Smør halvdelen af remoncen på med en dejskraber. Nu skal dejen foldes sammen til Københavnerbirkes.

  2. Det gør du ved at folde den ene tredjedel ind mod midten…

  3. …og derefter den anden tredjedel ind over det du lige har foldet sammen.

  4. Skær 8 birkes ud og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Gentages for den anden klump dej.

Københavnerbirkes

Pensl med æg og drys med blå birkes. Bages ved 175 grader varmluft i ca. 25 min.

Københavnerbirkes

28 Comments on Harmoniske Københavnerbirkes

  1. Prøvede dine birkes i dag, men havde noget svært ved at håndtere dejen. Hvordan er din dej? Er den æltbar eller klistret? Jeg brugte rismel i stedet for kokos og brugte meget mere mel end i opskriften for overhovedet at kunne håndtere den…
    Det færdige resultat er heldigvis super godt – mums!
    Kh. Anna

    • Kære Anna

      Du kan desværre ikke erstatte kokosfibrene med andet en fedtreduceret mandelmel. Det skyldes at både kokosfibre og fedtreduceret mandelmel har en sugeevne som er mindst 5 gange højre end andet mel. Hvis du bruger andet mel, vil du få en hel anden dej og vil gætte på det giver tunge og hårde birkes – hvis det lykkedes at rulle dem ud.

      Min dej er æltbar og let klistret. Derfor ruller jeg den ud mellem bagepapir.

      Dejligt du alligevel fik et godt resultat.

      Kærligst
      Jeanette

  2. Hej Jeanette,
    Jeg bagte ½ portion idag, og undlod dadler i dejen, og istedet for remonce penslede jeg bare dejen med æg inden jeg foldede den sammen.
    Jeg er meget begejstret for både konsistens og smag, og tror jeg kommer til at bage dem mange gange, især til gæster.
    Tak for en god opskrift 🙂
    ~Lykke

    • Kære Lykke

      Tak og selvtak for gode opskrifter 😉

      Ja det er jo lige til højrebenet at tilpasse opskriften til de traditionelle og mindre søde tebirkes. Dejligt at du har testet med positivt resultat.

      Kærligst
      Jeanette

    • Det skal jeg også prøve, da dadelmodellen var alt for sød for mig og mest af alt smagte af dadler. Så godt at høre, at de også fungerer uden dadler 🙂

  3. Hej Jeanette,

    Dem her har du GODT NOK ramt godt!!!! Mums altså 🙂
    Remoncen sidder lige i skabet……..
    Af (mit lækkersultne) hjertet tak 😉

    Mvh Mette

  4. Hej Jeanette
    Jeg har lidt svært ved at finde ud af om HUSK og loppefrøsskalder er det samme? Jeg har almindeligt HUSK (grøn og hvid pakke) og har bestilt noget jeg tror er noget andet de kalder “Fiber Husk glutenfri bagemiddel”.
    Hvordan kender jeg forskel når jeg tit støder på det i diverse opskrifter?
    Tusind tak for en fantastisk side med en masse lækre ting! :o)
    Mvh. Louise

    • Kære Louise

      Tak for de rosende ord 🙂

      HUSK og loppefrøskaller ER det samme. HUSK er blot navnet på en producent af loppefrøskaller. Fiber Husk er PULVERISEREDE loppefrøskaller og jeg oplever de suger endnu mere end de almindelige. Det er svært for mig at sige hvordan du kan kende forskel i andres opskrifter, men I mine opskrifter vil jeg enten skrive loppefrøskaller eller Fiber Husk.

      Kærligst
      Jeanette

      • Godt med en forklaring af HUSK vs. Fiber Husk. Jeg har brugt HUSK, og det gav en fin dej, men det færdigbagte resultat var temmelig klægt og smagte egentlig bare rigtig meget af dadler. Klægheden kan måske også skyldes, at jeg ikke helt ramte de 140g æg men 170g, og at jeg ikke har en varmluftovn?

      • Hej Jeanette .
        Jeg forsøgte mig i dag med dine københavner birkes og havde lidt svært ved rulle dejen ud, den var lidt for skrøbelig men det lod sig gøre med forsigtighed.
        Jeg tænker at det har at gøre med jeg brugte fiber husk frem for det andet, jeg halvverede det som der stod i din opskrift, men måske det var forkert. Kan du foreslå hvor meget jeg skal bruge en anden gang hvis jeg bruger fiber husk?

    • Kære Lilian

      Tak 🙂

      Jeg har endnu ikke selv prøvet at fryse dem ned, men jeg ville gøre det inden jeg bagte dem og så tage dem op og bage dem, når de er tøet op.

      Kærligst
      Jeanette

      • Hejsa,

        jeg har bagt dem, haft dem nedfrosset og en lyntur i ovnen. Var super!!! Fedt at have dem i fryseren! Min (tyske) mand er tosset efter københavnertebirkes når vi er på besøg i Jylland hos min familie og han elsker at han nu kan få dem meget oftere og i en sundere version! Tusind tak for opskriften. Jeg synes også dejen er “krævende”, men bagepapiret gør forskellen… 😉

  5. Jeg var så heldig bl.a. at få tebirkes, kanelsnegle og muffins som værtindegave og alt produceret i hht. dine opskrifter. Hold nu op nogle lækre sager – megamums!

  6. Tak for forklaring af forskel på mærkerne af loppefrøskaller, nu ved jeg måske hvad der har drillet mig
    Loppefrøskaller hedder husk på engelsk, så ja det er det samme

  7. Hej Jeanette, så fik jeg endelig bagt dine fantastiske Københavner-birkes og jeg siger bare mums, det er lige så englene synger. 1000….tak for dig <3

  8. Tak for en skøn opskrift. Min mellemste – ADHD barnet – har fødselsdag i dag. Så i går, bagte jeg disse thebirkes (jeg er sjællænder!). Og de blev en stor succes ved morgenbordet i morges. Uhmmmm. Advarsel! De mætter ret meget 🙂 Hilsen Malene fra Paleolivet

  9. I søndags bagte jeg din skønne Københavner Birkes. Wauw en lækker smag de har.
    Jeg kan dog se på dine billeder, at dine hæver lidt op, og ser lidt luftige ud. Men hævede overhovedet ikke. Smagen var stadig fantastisk – men lidt mystisk. Det skal dog siges at jeg ikke har varmluftovn, så måske ligger problemet der.

    • Kære Marlene

      Jeg ved ikke om det gør en forskel med varmluftovn. Jeg vil prøve at bage mine på alm ovn næste gang og så vende tilbage.

      Noget andet der kan have betydning er, om du har haft ovnen åben før de var færdige? De er jo lavet på samme metode som vandbakkelser, og de falder jo helt sammen hvis ovnen åbnes for tidligt.

      Har ikke rigtigt noget bud ellers.

      Kærligst
      Jeanette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.